TPS Salibandyn terveiset Tepsiläisille

Seuran nuorin urheilujäsenyhditys TPS Salibandy ry (perustettu 1996) halua kirjoittaa pyynnöstä mainioon korneriine, vakikatsojamme Eeron pyynnöstä. Haluamme lähettää näin kevään edetessä, pienen tervehdyksen kaikille mustavalkoisen sydämen omaaville Tepsiläiset ry:n jäsenille.

Salibandy, tutummin sähly on seuran satavuotisen historian lilliputti, sinällään. Olemme kuitenkin äärimmäisen ylpeitä toimiessamme TPS-logon suojissa. Vuodesta 1996 alkaen olemme pelailleet mustavalkoisen logon alla. Mielestämme olemme lunastaneet paikkamme voimakkaana osana turkulaisten nuorten liikuttamisessa sekä huippu-urheilun saralla, yhtenä TPS-perheen jäsenyhdistyksenä. 

Upeaa menestystä niin naisilla kuin miehilläkin

100-vuotisjuhla on juhlittu ja menemme voimakkaasti kohti kevään play-off -otteluita. Naisten edustus oli täysin pitelemätön runkosarjassa, häviämättä ainuttakaan ottelua. TPS naisten edustusjoukkuehan voitti seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden kaudella 2021-2022. Pidän sitä puheenjohtajana ikään kuin salibandyn syntymäpäivälahjana satavuotiaalle rakkaalle seurallemme.

Jää nähtäväksi, miten käy kaudella 2022-2023. Kuluvalla kaudella paikallisvastustaja Loisto kaatui myös puhtaasti puolivälierissä ja nyt edessä välierät runkosarjassa neljänneksi sijoittunutta Erviä vastaan. Ensimmäinen ottelu lauantaina 18.3. klo 18:30.

Miesten edustus oli pitkään kiinni runkosarjan voitossa, mutta viimeisen pelin tappio Oilersille varmisti kuitenkin runkosarjan kakkossijan. Miesten puolivälierät aloitamme 15.3. klo 18:30, vastassa Westends Indians Espoosta.

Talous asettaa haasteita urheilun kaikilla saroilla

Menestys edustusjoukkueiden osalta on ollut huikeaa kaudella 2022-2023. Kuitenkin seuratoimijana on todettava, että olemme covidin jälkeen olleet suurissa haasteissa niin talouden- kuin myös siihen oleellisesti kytköksissä olevan otteluiden yleisömäärien suhteen. On ollut vaikeaa saada kannattajia fyysisesti katsomoon.

Toki tämä ongelma ei koske yksistään salibandyä vaan on kansallisesti urheilutoiminnassa, lajista riippumatta, aivan valtaisa ongelma. Toki kiitos siitä, että joitakin Tepsiläisiä olen ilokseni saanut bongailla katsomosta. On totta, että myös nykyiset suoratoistopalvelut varmasti veloittavat katsojalukuja, mutta yritämme selvitä rakentamalla kiinnostavia ottelutapahtumia, jotta oikeasti kannattaisi tulla paikan päälle kannustamaan joukkueittamme.

Urheilullista menestystä ja yhteiskuntavastuuta

TPS Salibandy ry on perustarkoitukseltaan kuitenkin TPS:n jäsenyhdistys, jonka päätarkoituksena on liikuttaa talousalueen nuorisoa, kuten meidän kaikkien Tepsiläisten. Vaikka suuri osa julkisuudesta liittyy edustusjoukkueisiin, on kuitenkin strateginen tavoitteemme liikuttaa nuorisoa laajalla rintamalla. Salibandy ei ole, eikä ainakaan lähivuosina tule olemaankaan laji, joka pystyisi tuottamaan ammattilaisurheilijoita. Mutta voimme tarjota erinomaiset harjoitusolosuhteet lajin harrastamiselle, myös aivan huipulla. Turun Seudun Urheiluakatemia yhteistyökumppanina on aivan käsittämätön voimavara. Käytännössä kaikki edaripelaajamme ovat olleet jossain kasvuvaiheessaan Urheiluakatemian siipien suojassa.

Kupittaan Palloiluhalli on lisäksi Suomen kiistatta hienoin ja paras urheiluhalli ja mahdollistaa viihdyttävien ottelutapahtumien järjestämisen.

Vaikka en sählystä mitään sinällään ymmärrä, olen puheenjohtajana valmentajillemme aina pyrkinyt korostamaan, että valmentajan pääasiallinen tehtävä ei ole aina pelkästään voittaminen vaan kannustaa kutakin yksittäistä pelaajaa yltämään ”omalle maksimitasolleen”. Ei sinusta tarvitse tulla liigapelaajaa, mutta tärkeänä pidän, että kokemukset seurastamme olisi kantavia. Näin Pelaajasta voisi tulla vaikka Tepsiläistet ry:n jäsen.

Toivotan kaikki tervetulleeksi niin naisten- kuin miestenkin pleijareihin. Monet Teistä ei varmaan ole koskaan sählyottelua nähnyt, mutta vakuutan entisenä lätkäjätkänä, että tulette yllättymään pelin nopeudesta, fyysisyydestä ja ennen kaikkea urheilullisuudesta.

Otteluohjelmat löytyvät www.tpssalibandy.fi  tai F-liiga (fliiga.com)

Ottelun liput Tiketin Tapahtumat – Tiketti

Turun Palloseuran Kultamerkkiläiset (ei Tepsiläisten Kultakortti) välieriin asti ilmaiseksi, mutta mahdolliset finaalipelit ovat F-liigan järjestämiä, joten finaalit maksullisia.

Tervetuloa otteluihin!

Kalle Hirvisuo

Kirjoittaja on TPS Salibandy ry:n puheenjohtaja