Tepsiläinen seurahenki satavuotisgaalan kruunu

Turun Palloseuran satavuotisgaala huipensi seuramme juhlavuoden lauantaina 22. lokakuuta Gatorade Centerissä. Tervehdyksensä juhlaamme lähettivät niin tasavallan presidentti Sauli Niinistö, ensimmäinen Stanley Cup -voittajamme Mikko Rantanen kuin Suomi-futiksen menestynein yksittäinen pelaaja Jari Litmanenkin. Turun kaupunki huomioi myös seuramme juhlan kaupunginjohtaja Minna Arven sanoin paikan päällä.

J-P Jalon jäljittelemättömällä huumorillaan yhdessä Kirsi Alm-Siiran kanssa juontama lavashow onnistui. Myös Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämien korkeimpien ansiomerkkien jako pääjuhlassamme oli paikallaan. Tarjoilut olivat illan teemaan sopien luokkaa erinomaiset.

Suuria tarinoita ja huikeita persoonia

Seuramme menestyneiden urheilijoiden ja valovoimaisten persoonien kirjo on huikea. Niin myös sadan vuoden aikajana, jolle historiamme nyt sijoittuu. Jouni Gröndahlin saama Turun Palloseuran Elämänurapalkinto meni täsmälleen oikeaan osoitteeseen. Hieno herrasmies ja kahden lajin taitaja liittyi nyt Heikki Mäen seuraan palkinnon saajana. Ja Sadan Vuoden Urheilijahan voi olla vain Hese Suhosen kädestä uuden viulun saanut Timo Nummelin!

Rantasen TPS-perhe palkittiin Vuoden Tepsiläisenä 2022. Hieno tunnustus ja erinomainen valinta, sillä perheen rekordiin vuodelta ’22 kuuluvat Mikon Stanley Cup -voitto, isä-Hannun valmentajana ja Lauran & Nooran pelaajina saavuttama salibandyn Suomen mestaruus. Hannamaija-äiti puolestaan laskekoon itsensä huoletta tärkeimmäksi yksittäiseksi tekijäksi ylenpalttisen menestyksen taustalla. Oikeaan paikkaan meni tuokin lautanen!

TPS-perheen yhteenkuuluvuus illan kirkkain tähti

Tapahtuman ehdoton tähti oli kuitenkin TPS-seurahenki. Tuona iltana eri sukupolvien, ja kaikkien lajien Tepsiläiset juhlivat yhdessä rakasta seuraansa. Monet samalla vuosikymmenten mittaista ystävyyttään, jonka seuramme on mahdollistanut. Päällimmäiseksi jää syvä kiitollisuus siitä, että on saanut olla mukana tuossa vuosisataisessa tarinassa ja mustavalkoisten, turkulaisten sukupolvien jatkumossa. Lämmin tunnelma jäi varmasti kaikkien sen kokeneiden mieleen.

Kiitos kaikille järjestelyistä vastanneille. Niin myös lukemattomille ystäville ja tutuille, joita ei meillä olisi ilman Turun Palloseuraa, Sadan Vuoden Legendaa.

Eero Wallin