Sananen pikkujouluksi

Vapaa-ajanasunnollamme Nauvostoliiton Kippislahdessa on menossa Takapiha-projekti. Sain ihaa-elämyksen hoksattuani paikan olevan liian kaukana kirkonkylästä ja turhan iso. Niinpä olen ajatellut purkaa hyväkuntoisen kesämökkini. Se kun on trendin mukaan hippasen verran väärässä paikassa.  Nykyisin mökkien pitää kuulemma olla kirkonkylässä. Hitot viihtyisästä rantatontista, erinomaisista kulkuyhteyksistä, avarista tiloista, isosta laiturista ja kunnollisesta parkkipaikasta! Näytän olevani moderni, ja teen uuden ja pienemmän tönön konttausmatkan päähän Nauvostoliiton Esson baarista. Haussa on siis ahdas kuivanmaan rantatontti kaikin epämukavuuksin.

Luulin ennen, että tuote, sisältö, olisi SE juttu. Kekkereissämme on aina ollut lystiä. Ravuilla tai ilman. Olen sittemmin valistettuna ymmärtänyt, että seuralla ja tarjoilulla ei kuulemma ole niinkään merkitystä, kunhan valot välkkyvät ja kirkonkylältä pääsee paikalle vaikka ja varsinkin jalan ilman potkukelkkaa tuulessa ja tuiskussa. Snapsin ja saksiniekkojen määrän puolitan ensi vuonna hyvällä omallatunnolla. Ja saan parhaassa tapauksessa vieläpä vuokrattua tai peräti myytyä tontin muut pytingit kovaan hintaan.

Kaverit kävivät kesällä Ateneumissa katsomassa Albert Edelfeltin näyttelyä. Olivat porukalla ihastelleet kullattuja kehyksiä, ja jättäneet maalausten tuijottelun muille. Kuorossa kertoivat oppineensa tavan jonkun urheiluseuran tapahtumassa alku-showta tiiraillessaan. Kaikilla on muuten myös kiekko-Tepsin kausikortti.

Ansaittua muistamista ja kotoperäisiä ilmasto-ongelmaratkaisuja

Ansioituneita kansalaisia muistettiin taas itsenäisyyspäivänä kunniamerkein. HC TPS Turku Oy:n pääomistajille, Ilkka Paanaselle ja Mikko Kodisojalle myönnettiin Suomen Leijonan komentajamerkki. Lämpimät onnittelut hienosta ja ansaitusta huomionosoituksesta molemmille. Niin, ja myös anoppini ansaitsisi ainakin appiukon mielestä heittämällä saman kunniamerkin. Eri syystä vaan. Onneksi kyky ei ole periytyvää sorttia.

Kohta on joulu ja, tytär perheineen porhaltaa paikalle viimeistään tapaninpäivänä. Suomen kunnianhimoiset ilmastotavoitteet saattavat jäädä tältä vuodelta saavuttamatta, sillä vävy viettänee harmikseni joulunpyhiä kotipaikassaan susirajan tuolla puolen. Tai sitten on saanut rangaistuksena HIFK:n kannattamisesta eväät mukaansa. Hän kun on tyttären keittotaito huomioiden valtakunnallisestikin merkittävä hiilinielu.

Rapsakkaa pukkijuhla-aikaa kaikille toivottaapi kieli poskessa,
EW