Niina Wallin

IMG_0683 (2).JPGTepsiläisten tehopakkaus Niina Wallin valittiin hallitukseen kesällä 2017 vastuualueinaan kotimaan tapahtumien koordinointi ja jäsenhankinta. Talkootunteja yhdistyksen hyväksi on kulunut jo tätä ennen lukematon määrä vuodesta 2007 lähtien Niinan vastatessa tarjoiluista ja emännöidessä Tepsiläisten markkinointi- ja pr-tilaisuuksia Turkuhallissa. Tammikuusta 2010 yhdistyksen valokuvaajan tointa hoitanut Niina on lisäksi toiminut ulkomaanmatkoillamme klubi-emännän roolissa vuodesta 2011, sekä vastannut jäsenhankintatiimin toiminnasta vuodesta 2015 Gatorade Centerissä HC TPS:n ottelutapahtumassa.

Wallinin perheen parempi puolisko on Tepsiläisten korvaamaton talkootyöntekijä. Hän on vuosi toisensa jälkeen kantanut kaikkein suurimman taakan kotimaan tapahtumiemme käytännön järjestelyistä. Tehtävät ovat sisältäneet tapahtumien suunnittelua ja myyntiä, tiedotusta suoraan jäsenistölle ja facebook-sivumme ylläpitoa, pääsylippujen hankkimista ja niiden jakamista, jäsenkirjeiden postitusta, sähköposteihin ja puhelimeen vastaamista, matkustamista yhdistyksen vieraspelimatkoille ja ulkomaille klubiemäntänä, tapahtumien ja sponsoritilaisuuksien, sekä hallituksen kokousten emännöintiä ja tarjoilusta huolehtimista.

Niinalla (o.s. Niinimaa) on vahva jalkapallotausta. Turun Nappulaliigassa oppinsa saanut Niina valittiin Suomen parhaaksi tyttöjalkapalloilijaksi 1979. Tyttöjen Suomen mestaruuden hän voitti samana vuonna ollen joukkueen kapteeni, ja finaalin maalitykki neljällä maalillaan 5-0 -voitossa Espoon Honkaa vastaan. Turun Nappulaliiga ry valitsikin Niinan vuonna 2015 50-vuotisjuhlagaalassaan Puolen vuosisadan joukkueen vasemmaksi laitahyökkääjäksi.

Niina pelasi naisten jalkapallon SM-sarjassa jo 13-vuotiaana. Komea ura Pyrkivässä ja TPS:ssa (vuodet 1985 ja 1986) kesti kaikkiaan 14 kautta parhaina saavutuksinaan kaksi SM-hopeaa, SM-hallihopea ja kaksi SM-pronssia, joista toinen vuonna 1985 TPS:n paidassa. Lisäksi saavutuksiin kuuluu kaksi Suomen Cupin hopeaa. Suomen A-maajoukkueessa hän pelasi yhden ottelun. Monipuoliseen urheilu-uraan mahtuu myös sepakin Suomen mestaruus.

Niina on ollut aktiivinen talkoolainen myös TPS Juniorijääkiekko ry:ssä. Hän teki yhteensä kuuden vuoden mittaisen rupeaman TPS 95-Flyersin varajoukkueenjohtajana kausilla 2004-2009 ja C-95 varajoukkueenjohtaja kaudella 2009-2010. Käteen jäivät kauden 2007-2008 aluemestaruus ja seuraavan kauden hopea.

Niinalle on myönnetty ansioistaan Turun Palloseura ry:n tunnustusmerkki vuonna 2010, sekä hopeinen ansiomerkki vuonna 2015. Hän on FC TPS Turku Oy:n osakas vuodesta 2016, sekä Senioritepsiläiset ry:n ja TPS Keilaajat ry:n aktiivinen jäsen.

Niina on saanut Tepsiläiset ry:n hopeisen ansiolevykkeen vuonna 2014 ja kultaisen ansiolevykkeen 2016. Seuraavana vuonna Niina valittiin yhdistyksen vuoden jäseneksi, Tepsiläiseksi 2017. Marraskuussa 2019 hänelle ojennettiin yhdistyksen standaari numerolla #71.