Viestinnän merkitys korostuu korona-aikana

Näinä päivinä tulee kuluneeksi vuosi koronakurimuksen alkamisesta Suomessa. Saman verran on kulunut toistaiseksi viimeisimmästä ulkomaanmatkastamme, ratkihauskasta Kiovan reissusta. Joukkueurheilun sarjat pyörivät, mutta ilman yleisöä, mitä nyt Gatorade Centerin Aura Premiumiin mukaan mahtuu. Näillä eväillä mennään parhaassa tapauksessa, ja todennäköisesti talvilajien kausi loppuun. Tepsiläisten vinkkelistä vuosi on ollut tyhjäkäyntiä, tapahtumia kun ei ole voinut järjestää.

HC TPS, ja seuran miesten salibandyn edustusjoukkue ovat pärjänneet vähintäänkin mukiinmenevästi.  Miesten keilailun SM-liigassa ollaan jopa sarjakärjessä. Kaikkien kolmen lajin osalta harras toive on, etteivät kevään pelit lopu ennen aikojaan viranomaismääräyksellä, vaan mitalit päästään ratkomaan tavalla tai toisella.

Tavalliselle katsojalle televisio on ollut käytännössä ainoa tapa pysyä ajan hermolla Liigan tapahtumista. Vaihtoehdot otteluiden tai edes niiden tulosten seuraamiseen ovat olleet internet, maksukanavat ja lehdistö. Seurojen somesta vastuulliset ovat tehneet parhaansa pitääkseen joukkueiden edesottamukset mukana työpaikkojen aamukahvikeskusteluissa.

Kotisivut ja some avainasemassa

Tepsiläisten osalta yhteydenpidon merkitys jäsenistöön korostuu, kun normaaleja aktiviteetteja ei ole. Näin varsinkin siksi, että merkittävä osa jäseneduista on poissa käytöstä koronarajoitusten vuoksi. Tätä vapaaehtoistyötä tehdään jäsenistölle ja heidän tyytyväisyytensä on luonnollisesti prioriteetti. Siinäpä yhtälöä kerrakseen.

Meillä on merkittävä rooli useiden ihmisten vapaa-ajassa ja olemme tietoisia vastuustamme jäsenistöämme kohtaan. Viesti on, että kannattaa pysyä mukana, vaikka monella tavoin juuri nyt vaikeaa onkin. Ja meidän pitää myös antaa äänemme kuulua. Informaatiotulvassa maan hiljaiset tuppaavat unohtumaan kovin nopeasti.

Kovaa sakkia Turun ulkopuolella!

Nostan karvalakkiani varsinkin Turun ulkopuolelta tuleville jäsenillemme. Heidän kontaktinsa muihin Tepsiläisiin eivät ole välimatkasta johtuen välttämättä yhtä mutkattomat kuin meillä turkulaisilla. Tepsiläisyys muuttaa tarvittaessa muotoaan urheilun ollessa väkisinkin hieman sivuraiteella sille kuuluvasta keskeisestä roolista. Ottelutapahtumiin kun ei yleisöä saa ottaa. Toisaalta ystävyyssuhteet seuran sisällä korostuvat, ja se on tietysti valtava voimavara.

TPS-henkiset tapahtumat jatkuvat varmasti heti, kun se on mahdollista kenenkään terveyttä vaarantamatta. Uskokaa huviksenne, että me kaipaamme niitä (vähintään) yhtä paljon kuin tekin. Kukaan ei tiedä tarkalleen, milloin taas pääsemme nauttimaan toistemme seurasta vieraspelimatkoille tai kannustamaan omiamme katsomoon, mutta yksi asia on varmaa. Se hetki on joka päivä lähempänä. Mikään ei ole ikuista tässä matoisessa maailmassa.

Eero Wallin
kunniapuheenjohtaja
Tepsiläiset ry