Vauhtia ja vaarallisia tilanteita – hippasen hauska Saksan reissu!

Tepsiläisten Saksan reissu tuli sitten tehdyksi pitkänä versiona. Lufthansan matkustamohenkilökunnan lakko kummitteli jo lähtiessä, mutta pääsimme pois alta viime tingassa. Reissu piteni päivällä loppupäästä ja välillä tapahtui vaikka ja mitä.

Saavuimme Franz Josef Straussin nimeä kantavalle lentokentälle ajallaan ja kuljetuspalvelukin pelasi sovitun mukaisesti. Mukana oli taas kerran Suomen mestareita ja TPS-legendoja niin jalkapallon kuin jääkiekonkin saralta. Päästyämme kentältä hotelliin vastassa oli mieluisa yllätys, sillä saimme vastoin odotuksia huoneet välittömästi saavuttuamme. Osa henkilökunnasta ei selkeästi ollut tehtäviensä tasalla, mutta sen ei annettu tahtia haitata.

MÜNCHEN 2015 030.JPGEmme siis jääneet hotelliin asiaa sen enempää miettimään, vaan suuntasimme matkamme Marienplatzille, jossa yhdistys tarjosi matkalaisille tuopillisen hyvää saksalaista olutta. Aikamme ihmisvilinää seurattuamme lähdimme  Merun ja Nitan kartturoimana metrolla Allianz Areenalle FC Bayernin mykistävään museoon. Näytteillä oli pokaali poikineen ja muutakin rekvisiittaa vuosikymmenten varrelta yli käsityskyvyn.

Päästyämme takaisin keskustaan päädyimme legendaariseen Hofbräuhausiin katsomaan, olisiko pöytävarauksemme jo käytettävissä. Alakerrassa ei ollut tilaa, mutta saimme pöydän yläkerrasta ja pääsimme maistelemaan erinomaisia baijerilaisia makkaroita ja tietysti sauerkrautia, eli hapankaalia.

Lauantai pyhitetty jalkapallolle

MÜNCHEN 2015 044.JPGOdotukset olivat korkealla aamun valjetessa sateisena. Pelipäivä näkyi katukuvassa Müncehenin ollessa pukeutuneena punaiseen. Itse ottelu oli FC Bayernin yksipuolinen näytös ja se ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen murjoessa Stuttgartin maanrakoon 75 000 katsojan riemuksi luvuin 4-0. Arjen Robben, Douglas Costa, Robert Lewandowski ja Thomas Müller venyttivät vuorollaan verkkoa ja toinen puoliaika vain pelailtiin loppuunmyydyllä Allianz Areenalla.

Illalla kokoonnuimme hotellin ravintolassa pureksimaan apetta ja aiemmin näkemäämme ottelua. Yleinen toteamus oli, että Bayern München esitti valmentajansa Pep Guardiolan johdolla vakuuttavan näytöksen ilman, että sillä olisi vakavasti otettavaa haastajaa Saksassa ja voipi olla, ettei juuri nyt löydy muualtakaan isompaa uhkaajaa.

Poliisiasema ja Olympiastadion kutsuvat

Sunnuntaina saatiin sitten pienimuotoinen shokki yhden matkalaisemme jouduttua ryöstön uhriksi puhelimen ja lompakon vaihdettua luvatta omistajaa öisellä Marienplatzilla. Niinpä edessä oli pikainen luottokorttien, sekä puhelinliittymän kuolettaminen ja matka lähimmälle poliisiasemalle tekemään rikosilmoitusta. Toivottavasti isommalta vahingolta vältyttiin.

RATSKELLER MÜNCHEN.jpgIkävän episodin jälkeen lähdimme katsomaan Olympiapuistoa, jossa väki jakaantui kiinnostuksensa mukaan kuka mitäkin ulkomaan ihmettä katsomaan. Olympia Park on upea viheralue lähes kaupungin sydämessä, joten vietimme siellä muutaman tunnin kaunista auringonpaisteesta ja liki suomalaisesta kesäpäivästä nauttien.

Illalla siihen asti garderobissa täytteenä olleet pikkutakit saivat sitten käyttöä kokoontuessamme nauttimaan ravintola Ratskellerin herkuista. Hyvää oli ja perisaksalaiseen tapaan myös riittävästi. Illallisen kruunasivat toinen toistaan paremmat jälkiruoat ja taidettiin siellä joku olutkin kumota.

Reissulle pidennystä lakon takia

LUFTHANSA.jpgSunnuntai-iltana saatiin sitten tieto siitä, että maanantaille varattu lentomme Helsinkiin on peruutettujen listalla. Niinpä matkanjohtaja singahti lentokentälle kaikkien matkaliput mukanaan hankkimaan korvaavaa kuljetusta matkalaisten nauttiessa kauniista päivästä. Asemalla ei tarvinnut tuntea itseään yksinäiseksi, sillä parisataa metriä pitkä jono kiemurteli käärmeen lailla ihmisten tungeksiessa levottomasti kuumassa hallissa.

Lufthansalle pitää esittää tässä kiitos joustavasta palvelusta vaikeassa tilanteessa. Saimme koko porukalle lennot Helsinkiin tiistai-aamulle ja majoituksen viehättävässä maalaishotellissa, ynnä illallisen ja aamupalan lentoyhtiön laskuun. Myös kuljetuksemme maksettiin. Epätietoisuus kotiinpaluun ajankohdasta vaihtui nopeasti tyytyväisyyteen mukavasta majoituksesta palveluineen ja vielä yhteen yhteiseen iltaan mukavassa seurassa.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisasi sanamukaisesti tällä matkallamme, mutta hyvällä yhteishengellä ja hurtilla huumorilla niistäkin selvittiin kunnialla. Kiitos taas kerran kaikille mukana olleille hippasen mukavasta matkaseurasta.

EW