Talous kunnossa sakeaan sumuun

Tepsiläiset ry:n tilikausi vetelee viimeisiään. Isoja muutoksia on tehty. Osa on vielä edessä. Suurimmat jo tapahtuneet asiat koskevat nyt yhdistyksen kirjanpitoa ja kotisivuja. Urheilullisella puolella Liiga jouduttiin lopettamaan kesken leikin. Veikkausliigan alku on hämärän peitossa. Nämä vaikuttavat suoraan toimintaamme. Kristallipallossa ei näy juuri mitään selkeää tällä hetkellä. Tasavallan hallitus tuo mahdollisesti lisävalaistusta 3. toukokuuta. Ehkä. Tai sitten ei.

Meitä pitkään palvellut Tilitoimisto Lahti Oy:n Jaana Rantala ei jatka yhdistyksen kirjanpitäjänä. Jaanalle tässä yhteydessä lämmin kiitos menneestä seitsemästä vuodesta ja lykkyä tulevaan! Jatkossa yhdistyksen kirjapidosta huolehtii jo jäsenmaksulaskutustamme ennestään hoitava Finvoicer Oy.

Kuten jo aiemmin todettua, ovat iloksemme useasti erinomaisiksi mainitut kotisivumme tulleet ikävä kyllä elinkaarensa päähän. Uudet ovat jo klikkausta vaille käyttövalmiit. Kiitos kuuluu vanhalle ja luotettavalle yhteistyökumppanillemme OSG:n Marko Aarniolle, jonka kanssa kuvio väännettiin luokilleen hyvässä yhteishengessä. Siinä samassa rytäkässä saimme autettua veljesyhdistystämme Senioritepsiläisiä, joten synergialla on aina puolensa.

Talous terveellä pohjalla

Teemme nyt päättyvällä tilikaudella alijäämäisen tuloksen. Näin tosin oli suunniteltukin suurimman menoerän kohdistuessa kotisivuprojektiin. Tärkeintä on, että jäsenemme ovat toiminnan keskiössä. Heidän tulee saada mahdollisimman suuri hyöty jäsenyydestään suurten jäsenetujen ja lukuisten aktiviteettien muodossa. 

Kaikkiaan Tepsiläiset ry:n talous on edelleen erittäin vahva ja yhdistys on velaton. Kykenemme näin jakamaan TPS:n urheilijoille stipendejä, sekä huolehtimaan jatkuvasti alle sisäänostohintojen myytävästä monipuolisesta tapahtumatarjonnasta jäsenillemme. Näinä aikoina taloudellinen puskuri on ensiarvoisen tärkeä tulevaisuuden ollessa urheiluseurojen osalta vähintäänkin sumun peitossa.

Epävarmuuden aikaa siedettävä

Sumppurassa siis mennään isossa kuvassa. Pölyisestä kristallipallosta nähtynä Veikkausliigan, ja jopa pahimmillaan Liigan tilanteesta voi sanoa varmuudella vain yhden asian. Kukaan ei tiedä, milloin pelataan. Ainakaan yleisön edessä. COVID 19 -epidemian leviäminen kun on hidastunut jopa likaa ja tämä heijastuu asiantuntijoiden mukaan sen kestoon. Maratonin alussa ollaan nykytiedoin vasta kuitenkin.

Päättäjät joutuvat tasapainoilemaan terveyden ja talouden ollessa pahimmillaan vastakkaisissa vaakakupeissa. Ei käy heitä kateeksi. Itse ovat itsensä tosin siihen tunkeneet. Ainoa varma asia on, että maalaisjärki ja pitkäaikainen tolkullinen taloudenpito ovat nyt arvossaan. Sinänsä tämä ei ole uutinen, sillä niin on ollut aina, ja tulee aina olemaan.

Yhteisöllisyys entistä tärkeämpää

Pysykää terveinä ja pitäkää huolta itsestänne, sekä toisistanne myös Vappuna. Ystävällinen soitto saattaa pelastaa TPS-veljen tai -sisaren päivän. Mennään siis eteenpäin yhdessä etänä! Kyllä ne pelit vielä alkavat, vaikka nyt monella tavoin vaikeaa onkin. Hyvää kannattaa odottaa.

Keväisin terveisin Suikkilan aurinkoiselta takapihalta,

 
Eero Wallin
puheenjohtaja
Tepsiläiset ry