IMG_1334.JPG

Mission impossible? Kuva Villen albumista Tepsin mestaruusjuhlista?!
Kaupunkien välinen naljailu on osa kiekkokulttuuria. Puolin ja toisin.

Mukava kiekkokulttuuripäivä Raumalla – ohjelma meni uusiksi

Tepsiläiset kävivät Raumalla tarkoituksena tutustua Lukon mainioon perinnetilaan. Ohjelma muuttui yllättäen alkuperäisestä, sillä edesmenneen Pekka Laaksosen keräämät esineet olivat inventoinnissa. Niihin tutustuminen jäi siis seuraavaan kertaan. Sen sijaan saimme kuulla isäntämme Raimo ”Raikke” Vahannon kiintoisan esityksen raumalaisen kiekkoilun historiasta.  Myös ex-kapteenimme Ville Vahalahti saapui iloksemme meitä tervehtimään ja kävimmepä Lukon pukukopissakin, josta kuva yllä. Lopuksi nautittiin yhdessä Villa Tallbo’n noutopöydän antimista.

Lähdimme kolmenkymmenen hengen voimin kohti Raumaa perinteisesti Olkun edestä. Paikallislehti Raumalainen oli tehnyt lämminhenkisen jutun kunniapuheenjohtajastamme Seppo Verrosesta ja samalla tietysti vierailustamme. Tapahtumaamme kunnioitti läsnäolollaan myös Turun Palloseuran 100-vuotishistoriikin kirjoittamisesta vastaava Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, professori Markku Jokisipilä. Hyvillä mielin saavuimme aikataulun mukaan kanaalikaupunkiin, jossa meidät otti vastaan Kivikylän Areenan ovella Lukon Business Clubin ystävällinen isäntä Raimo Vahanto. Valitettasti kaupungin kiekkoilun vahva mies Rauno Mokka joutui perumaan osallistumisensa tilaisuuteen. Toivottavasti näemme hänetkin Turussa kuun lopussa, kun Lukon Business Clubin jäsenet tulevat tutustumaan omaan TPS Hockey Hall of Fameemme.

Rautaisannos kiekkohistoriaa, vaarallisia väittämiä ja veljellistä vinoilua

IMG_1319.JPGTervetuliaissanojen ja pullakaffen jälkeen Raikke piti meille seikkaperäisen katsauksen Lukon merkityksestä Raumalle. Samalla hän taustoitti seuran vaiheita vuosikymmenten ajalta aina juniorijoukkueita myöten luoden katsauksen seuran historiaan sen kuuluisimpien kasvattien kautta. Tutustuimme myös raumalaisseuran ainutlaatuiseen organisaatioon  ja saimme valaistusta Lukon taloudellisena takuumiehenä toimivan konsernin toimintaan.

Kunniajäsenemme Kiilin Lasse kertoi jäljittelemättömään tapaansa istuneensa tuon kuuluisan jäähynsä (ainoana maalivahtina) juuri Äijänsuolla. Tämä aiheutti ansaittua hilpeyttä. Ihan ilman huomiota ei jäänyt arvoisan isäntämme ”harkitsematon” väittämäkään – saati sitten sen tahallinen kieli poskessa tapahtunut väärinymmärrys. Lukon ainoasta mestaruudesta kun on kulunut peräti 55 vuotta ja veli-Raikken mukaan hyvää kannattaa odottaa. Mitä kauemmin joutuu odottamaan, sen paremmalta se kuulemma sitten tuntuu. Yleisön joukosta pyydettiin mukana olleita rouvia, tyttöystäviä ja yleensäkin daameja olemaan kuuntelematta moista puhetta. Ainakin ainaisjäsen Jyrkille tämä tuntui aiheuttavan happivajausta.

Kiekkolegendoja joka lähtöön

IMG_1332.JPGMukana tilaisuudessa oli myös uransa viimeiset vuodet Lukossa pelannut legendaarinen pelaajamme Ville Vahalahti, joka kertoi meille tulevaisuudensuunnitelmistaan. Hyvin tuntui Ville olevan sinut lopettamispäätöksen kanssa. Katse on suunnattu tiukasti tulevaan ja kohti uusia haasteita.

Lopuksi pääsimme käymään Lukon pukukopissa, joka oli varmasti monelle reissussa olleelle elämys. Liigajoukkueen arki näyttäytyi siellä juuri sellaisena, kuin se on ilman turhaa glamouria. ”Hiukan” ovat fasiliteetit kehittyneet ajoista, jolloin pelaajat marssivat erätauolla räntäsateessa pukukoppiinsa!

Vielä lähtiessämme Kivikylän Areenalta tuli vastaamme raumalainen kiekkolegenda ja vuoden 1963 mestarijoukkueen jäsen Reijo Kanerva. Jälleennäkemisen ilo oli suuri vanhojen pelimiesten tavatessa toisensa. Herrasmiehet kuvassa vasemmalta ovat Lasse Kiili, Seppo Lindström, Raimo Vahanto, Reijo Kanerva ja Seppo Verronen.

Tepsiläisten standaari Lukon Business Clubille

IMG_1346.JPGAika oli taas mennyt kuin siivillä ja bussi nouti meidät Kivikylän Areenan edestä määränpäänään ravintola Villa Tallbo. Saimme päivällisseuraksi ystävällisen isäntämme Raikken, jolle Tepsiläisten kunniapuheenjohtaja Seppo Verronen ojensi yhdistyksen standaarin vietäväksi Lukon Business Clubille.

Tepsiläisten puheenjohtaja Eero Wallin puolestaan kiitti puheessaan Vahantoa vaivannäöstä Tepsiläisten vierailun eteen ja totesi yhteistyön jatkuvan parin viikon päästä TPS Hockey Hall of Famessa.

Ison vaivan esityksensä eteen nähnyt ja lauantaipäivänsä vierailuumme uhrannut isäntämme näytti todella isoa Lukko-sydäntä, vaikka varsinainen ”pihvi” perinnetilan esineisiin tutustumisen muodossa jäikin nyt toiseen kertaan. Hänen kaltaisensa pyyteetöntä vapaaehtoistyötä tekevät seuraihmiset ovat olleet kantava voima kaikissa urheiluseuroissa.

Villa Tallbo osoittautui vallan mainioksi ruokapaikaksi. Turhaan ei oltu ravintolan buffettia kehuttu!

Kiitos vielä järjestävälle taholle ja kaikille mukana olleille mukavasta lauantaipäivästä Lukon vieraana Tasavallan Parhaassa Seurassa!

EW