Mielenkiintoinen jäsenilta Olkussa

Tepsiläiset järjestivät lauantaina ravintola Olavin Krouvissa mielenkiintoisen jäsenillan, jossa tentattavana oli HC TPS Turku Oy:n turvallisuuspäällikkö ja monivuotinen aktiivijäsenemme Hannu Wikman otsikolla Ottelutapahtuman turvallisuushaasteet ammattilaisen silmin.

Wikman kertoi yleisellä tasolla turvallisuudesta vastaavien arjesta ja yleisönpalvelijoiden kohtaamista haasteista HC TPS:n ottelutapahtumassa sivuten myös jalkapallon ottelutapahtumaa. Tunnin ja kolme varttia kestäneen juttutuokion haastattelijana toimi Eero Wallin. Samalla yleisöllä oli tilaisuus tehdä aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja asiapitoinen keskustelu kävikin vilkkaana. Myös muita aiheeseen laveasti liittyviä kysymyksiä käsiteltiin.

Asiaa, huumoria ja jubileerausta

Yksi mielenkiintoisimmista aiheista oli erot valtakunnallisella tasolla käyttäytymisessä ja kannattajakulttuureissa jalkapallon ja jääkiekon välillä ja niiden vaikutus ottelutapahtumaan. Esiin tuli ajatus, jonka mukaan useiden hardcore jalkapallofanien kanta valtakunnallisesti on, että jääkiekko on marginaalilaji ja jalkapallo maailmanlaajuisena lajina antaa heille omasta mielestään oikeutuksen ylimieliseen käytökseen.

ANNE KARNAKOSKI.jpegTämä ei onneksi ole seurassa vallitseva mielipideilmasto ja haastattelija heittikin kieli poskessa takaisin, että tällaisten fanien suhtautuminen muihin lajeihin tuo lähinnä mieleen Ylöjärven lennokkikerhon, joka kehuskelee kirkonkylän baarissa Nasan avaruuteen lähettämällä raketilla. Meillä seuraihmiset kun ovat maailmansivu tulleet erinomaisesti toimeen keskenään ja tehneet yhdessä töitä Tepsin eteen seuraten aktiivisesti kummankin lajin joukkueiden edesottamuksia.

Ennen ruokailua oli vielä ohjelmassa juhlahetki, kun yhdistys muisti Anne Karnakoskea ansiokkaasta työstä hopeisella ansiolevykkeellä.

Kiitokset Hannu Wikmanille äärimmäisen mielenkiintoisesta haastattelusta, Olavin Krouville mainioista rapuleivistä ja tietysti jäsenillemme hyvästä keskusteluseurasta.