Läpsyttelyt läpsytelty – kisat alkakoot!

Jääkiekon MM-kilpailujen alkulohkot on viimein läpsytelty. Turistit on saatu pois kaukalosta. Valitettavasti myös osin katsomosta isäntämaan pudottua jatkosta. Ylipitkien kisojen oikeasti kiintoisa osuus alkaa vasta nyt, kun lähes kaksi viikkoa on tahkottu.

Samalla päästään eroon arvottomista näytelmistä, joita kummankin alkulohkon heikoimmat joukkueet ovat esittäneet. Liialliset tasoerot eivät edistä kenenkään asiaa. Korkeintaan 12 maan kisat olisivat urheilullinen ratkaisu ongelmaan. Tosin – samasta mammuttitaudista kärsitään kotoisessa Liigassakin.

Suomen peli ei ole kehittynyt toivotusti turnauksen edetessä. Onko kaikki pelaa –joukkueen eväät syöty? Leijonat tarvitsee valtavasti työtä ja maalipaikkoja yhtä osumaa kohden. Ottaako Kaapo Kakko taas joukkueen reppuselkään, kun liidereitä ei laumasta tunnu muutoin löytyvän?! Vastauksia saadaan torstaina.

Seuraava ottelu määrittää turnauksen onnistumisen. Vastaan tulee NHL-tähtiä vilisevä, tiistaina Venäjältä selkäänsä saanut Tre Kronor. Kummankin luulisi löytävän latingin helposti. Tilauksessa on hengen voitto materiasta.


Eero Wallin
puheenjohtaja
Tepsiläiset ry