Kesäisiä terveisiä Nauvostoliitosta

Sekoitetaan huonosti mennyt lätkäkausi, yliannos jalkapalloa, kesä mökillä saaristossa, ynnä umpisurkea kalaonni. Mitä löytyy Veritas Stadionin rankkaripilkun alta? Onko Gatorade Centerin keskiympyrä kalastajan G-piste, ja auttaako TPS-lippalakki henkilökohtaiseen auringonpimennykseen? Uniin meni ja tällaista tuli.

Rapalan vaapun koukut on teroitettu ja klapit, ynnä rouvan mielestä hänen omiensa lisäksi huushollin ainoat kuivat sahanpurut on varastoitu valmiiksi savupöntön viereen. Parempi puolisko toi kaupungista annoksen huonosti suolattua, ja läpinäkyvästi salattua arkirealismia ostettuaan parikiloisen norjanlohen lähikaupan kalatiskiltä mitenkään kuulemma ”kalastustaitoihini” kantaa ottamatta.

Ja uniin meni. Siitä se kesäpainajainen sitten alkoi ensin lievänä versiona. Sain nimimerkiltä ”Vakituinen lukija” Matkahuollon kautta saapuneen paketin sisältäen painoilla mittojen mukaan täytetyt Helly Hansenin kelluntaliivit. Käyttöohjeessa neuvottiin kokeilemaan yksin kalareissulla tuulisella säällä syvänteen kohdalla mahdollisesti ykkösoluen vaikutuksen alaisena. Jännää, että lähettäjä omasi ihan samat yhteystiedot anopin kanssa.

Painajainen Veritaksen pilkulla, Gatorade Centerin keskiympyrä ei mikään G-piste

Jatkoa seurasi oikein K-18 -malliin. Olin unessani kaivamassa matoja Veritas Stadionin jäähallin puoleisella rankkaripilkulla, kun kuulin Hesen äänen sanovan takanani ”tää on tekonurmi, täält sää löydät vaan kumimatoja ja jigejä.”
Seuraavaksi olin mukamas kumimatoineni ja jigeineni kairaamassa Gatorade Centerin keskiympyrässä pilkkireikää kesken Tepsin treenien. Jortsu luisteli viereeni ja huusi ”ääliö… kuus lohta, hei” ja vaihtoaitiosta kaikui Stounin ääni…”todellinen ääliö!”
Sitten neuvomaan tuli legendaarinen, aina ystävällinen Vanhempi huoltaja, Hyökin Reka. ”Kuule Eero, oleks sää ihan kahju? Pilkit tääl keskiympyräs ja luulet saavas kalaa?! Kaikki kuhat on näin treenie aikan parves tual maali eres toispual Narvanmaan Jokke.”
Painajaisen viimeisteli Mäkelän Seppo Raumalta. ”Ai, ei sul ol Tepsin kalakortti? Se on poika penaltti… kaks vuat ehdotont Tepsiläiste hallitukses!”

Heräsin tukka märkänä Nauvostoliiton Kippislahdessa omasta sängystäni. Otan onkeeni, enkä enää ikinä kalasta!

Auringonpistos edeltää henkilökohtaista auringonpimennystä

Ja sitten varoituksen sana. Tällaisia unia näkee yöllä, kun viettää koko kauniin kesäpäivän laiturilla ilman Tepsin lippalakkia. Osta siis omasi TPS Shopista ja vältä mahdollisen auringonpistoksen lisäksi ennalta tuttujen ja tuntemattomien aiheellinen vinoilu!

P.s. Kotisivujemme toimitus lomailee vanhaan tapaan Turun kauniissa saaristossa juhannuksesta heinäkuun loppuun. Mahdolliset isommat uutisoinnit hoituvat silti riippumatosta.

Kieli poskessa, rentouttavaa kesää kaikille!

EW