Hieno matka Barcelonaan takana – El Clasico & Champions League 31.3.-6.4.2016

Yllättäviä käänteitä piisasi ennen matkaa ja sen aikana. Reissu olisi normaalioloissa peruuntunut, sillä suuresta kiinnostuksesta huolimatta osanottajamäärä jäi todella pieneksi. Liekö syy lippujen hurjassa hinnassa vai pitkään jatkuneessa epätietoisuudessa ottelun ajankohdasta. Nyt kuitenkin matkamme toteutettiin ja hyvä niin. Paljon ainutlaatuista olisi jäänyt kokematta ja näkemättä. 

Tarkoitus oli alun perin mennä seuraamaan ainoastaan El Clasicoa viipyen Kataloniassa vain pidennetyn viikonlopun verran. Lopulta alkuperäisestä matkasuunnitelmasta ei ollut jäljellä muuta kuin tuo ottelu. Lennot ja hotellit menivät uusiksi yhteispäätöksellä, kun pidensimme matkaa viikon mittaiseksi. Lisäksi mukaan tulivat Espanjan koripalloliigan ottelu FC Barcelona Lassa – Manresa, sekä Mestarien liigan puolivälieräottelu FC Barcelona – Atletico Madrid. Hinta kohosi korkeuksista taivaisiin, mutta koettu oli sen arvoista. Tämä oli todellinen Once in a Lifetime –matka!

Menomatka presidentillisessä seurassa…

Lähdimme matkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta torstaina 31. maaliskuuta suurin odotuksin. Finnair oli liikenteessä ajallaan ja lento sujui vallan mainiosti. Koneessa oli sattumoisin myös entistä korkeinta valtiojohtoa, sillä ex-presidentti Tarja Halonen puolisoineen oli myös matkustajien joukossa.

BARCELONA 2016 085.JPGTavarat saapuivat pienen odottelun jälkeen El Pratin kentän hihnalle, eikä aikaakaan kun löysimme itsemme jo hotellista. Hotel SB Diagonal Zeron aulabaarissa oli ystävällinen palvelu ja niinpä kävimme läpi matkaohjelman kylmien huurteisten kera. Koska matkalaiset tunsivat jo kaupungin hyvin entuudestaan, oli yhteispäätös jättää normaali turistihössötys kokonaan pois laskuista.

Sen sijaan matkajohtajan verenpaine kohosi nopeasti huippulukemiin, sillä kaikki otteluliput kun eivät olleet hotellin resepsuunissa odottamassa. Niinpä alkoi melkoinen puhelinrumba, jonka seurauksena puuttuva pääsylippu löytyi.

…  ja El Clasico kuninkaallisessa

BARCELONA 2016 049.JPGItse pelipäivä valkeni sateisena ja tuulisena vaihtuakseen pian kauniiksi poutasääksi.  Matkanjohtaja singahti heti ensi töikseen noutamaan tuota kaivattua pilettiä toiselta puolelta kaupunkia  American Expressin käyttämän välittäjän konttuurilta, joten tässä tuon välittäjän palvelu petti pahan kerran.

Päätös lähteä hyvissä ajoin Camp Noulle osoittautui oikeaan osuneeksi. Ottelua seurasi täysi tupa ja se näkyi ja kuului stadionin ympäristössä jo kauan ennen ottelun alkua. Myös paikallinen ”karhuryhmä” oli paikalla täydessä varustuksessaan. Hyvä niin, sillä se oli meidän kaikkien turvallisuutta.

Ottelu alkoi vaikuttavalla huomionosoituksella, kun FC Barcelona halusi kunnioittaa edesmenneen tähtipelaajansa ja huippuvalmentajansa Johan Cruyffin muistoa. Mikä olisikaan ollut tähän sopivampi tilaisuus, kuin El Clasico, jalkapallo-otteluista suurin!  Itse ottelun FCB aloitti vahvasti ja olisi helposti voinut johtaa 2-0 jo vartin pelin jälkeen, sillä Luis Suarez tuhri pallon jalkojensa välistä avopaikassa ja Leo Messi kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti pillin kuitenkaan soimatta.

Gerard Pique puski isännät 1-0 johtoon ja kaikki näytti sujuvan isäntien tahdissa vielä tauolle lähdettäessä. Stadion kuitenkin hiljeni, kun Gareth Bale tasoitti ottelun  64. minuutilla. Korttiherkkä Sergio Ramos ajettiin ulos 84. minuutilla ja harva uskoi tuolloin Realin voittoon. Toisin kuitenkin kävi ja Christiano Ronaldo sinetöi Madridin kuninkaallisten kolme pistettä ottelun viime hetkillä.

Välipäivien ohjelmassa lepoa ja koripalloa

BARCELONA 2016 007.JPGSunnuntai ja maanantai menivät sitten nähtyä sulatellessa ja La Ramblan kuhinaa ihmetellessä. Melkoinen on työnkuva tuolla viereiselläkin kaverilla!

Kävimme katsomassa ”välipalana” Espanjan koripalloliigan ottelun FC Barcelona Lassa – Manresa, joka päättyi isäntien suvereeniin voittoon melkoisessa mekkalassa. Pitkän reissun ehdoton valtti on, että kiireen tuntu jää pakostakin pois ja matkasta voi todella nauttia ilman takaraivossa voimistuvaa tunnetta kotimatkasta.

Kaikkiaan nuo pelien välipäivät soivat mahdollisuuden havainnoida ympäristöä muutenkin. Katalaanien itsenäisyyspyrkimykset ja kansallismielisyys tulvivat vastaan kaikkialla. FC Barcelonalla on jo historiallisesti tässä keskeinen rooli.

Suarez iski Barcan voittoon – tätä kannatti odottaa!

SUAREZ.jpgTiistai oli taas pelipäivä ja tällä kertaa syytä oli juhlaan useammassa mielessä. Legendaarinen Lasse Kiili täytti 70 vuotta ja asiaa juhlittiin Steakhouse Patagoniassa kunnon pihvien kera. Samalla ihmettelimme, missä vaiheessa matkaa teurastamolta ravintolaan lehmä muuttuu häräksi.

Lepohetken jälkeen oli taas aika ottaa suunta kohti Camp Nouta. Tällä kertaa stadion ei ollut aivan loppuunmyyty. Silti paikalla oli 88 500 katsojaa, joten ihan ei yksin tarvinnut nytkään olla. Tällä kertaa Atleti aloitti vahvasti ja shokeerasi kotiyleisön menemällä Fernando Torresin maalilla 1-0 johtoon. Tämä jäi myös taukotulokseksi.

Toiselle nelivitoselle tuli sitten sisuuntunut kotijoukkue ja Torresin toinen varoitus johti ulosajoon. Niinpä maaliahne Luis Suarez onnistui kahdesti vajaalla taistellutta Atletia vastaan. Leo Messin saksipotkun olisi suonut uppoavan, siksi uskomaton oli Kirpun suoritus. Vaikka kortteja sateli vierailijalle, oli tuomarin esitys heikko, sillä hän salli vierailijan jatkuvan räikeän ajanpeluun.

Aamulennolla Helsinkiin ”teollisuusalueen” kautta

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja sen todella huomasi aamulla kello 05.00, kun puhelinherätys räjäytti tajunnan unesta. Tällä kertaa ei reissussa ollut sen paremmin presidenttejä kuin kuninkaallisiakaan, vaan meidät vietiin vahingossa ensin väärään terminaaliin. Kuljetus kuitenkin pelasi ja löysimme itsemme keskeltä teollisuusaluetta, jossa Terminaali 2 sijaitsi. Norwegianin asiakkaille oli tosiaan varattu karjavaunutason palvelu ja sen näki myös taxfreen valikoimasta sekä paikan yleisilmeestä. Itse lento sujui taas mallikkaasti. Kiitos tästä kuuluu osin Suomen Matka-Agenteille, jotka järjestivät meille mukavat paikat koneessa.

Kiitos myös matkalaisillemme mukavasta matkaseurasta taas kerran!

EW