FC TPS Turku Oy:n tilikausi 2022 raskaasti tappiollinen

FC TPS Turku Oy julkaisi tilinpäätöksensä 30. toukokuuta. FC TPS Turku Oy:n tilikauden 2022 tulokseksi muodostui -535 510 euroa. Yhtiön liikevaihto oli noin 1,05 miljoonaa euroa. Liikevaihto tippui edelliseen, Ykkösessä pelattuun kauteen 2021 nähden noin 43 000 euroa.

– Juhlakausi oli urheilulliselta puolelta iso pettymys, kun tavoitteenamme oli palata takaisin Veikkausliigaan, mutta epäonnistuimme siinä. Teimme joukkueeseen ja sen ympäristöön taloudellisia panostuksia jo budjetointivaiheessa, mutta sen lisäksi tuli myös kauden aikana vielä yllättäviä kustannusylityksiä, joten taloudellisessakin mielessä kausi oli haasteellinen. Henkilöstökulujen lisäksi ottelutapahtumakulut olivat selkeästi suuremmat kuin aikaisempina kausina, kertoo FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä.

– Kaiken kaikkiaan yhtiön tulopuoli pysyi edelliseen, Ykkösessä pelattuun kauteen 2021 nähden miltei samana, mutta liiketoiminnan muut tuotot, jotka koostuvat pääasiassa pelaajakaupoista, pienenivät edelliskauteen verrattuna n. 150 000 euroa.

– Saimme kuitattua viime tilikauden tappion pääosin suunnatulla osakeannilla ja pääsimme aloittamaan tämän uuden tilikauden taloudellisessa mielessä kohtuullisen hyvästä tilanteesta. Lisäksi meillä ei ole pitkäaikaista eikä lyhytaikaista vierasta pääomaa rahoituslaitoksilta, joten yhtiö on käytännössä velaton, sanoo Kytölä.