Sisar hento valkoinen, tule apuun!

Koronauutisointi on ollut todella ristiriitaista. Yksin Jyväskylässä ilmoitettiin yli 200 ihmisen saaneen tartunnan ja satojen olevan karanteenissa viime viikonlopun opiskelijabileiden jäljiltä. Samaan aikaan kerrotaan virallisina lukuina likipitäen samansuuruisista päivittäisistä tartuntamääristä maanlaajuisesti. Jonkun laskukoneessa on nyt pahasti klappia! Tai ainakin tiedotteet ovat jäljessä reaalielämästä pahasti. Tätä kirjoitettaessa paikallinen AVI on juuri jatkanut Varsinais-Suomen rajoituksia 10. maaliskuuta asti.

HC TPS pelasi viimeksi kotiyleisön edessä marraskuussa. Ilman rajoituksia pelattiin korkeimman sarjatason kiekkoa Suomessa lähes vuosi sitten. Katsojien pääsy otteluihin lienee utopiaa tällä kaudella. Siinä karu tilannekatsaus paikallisesta vinkkelistä vilkuiltuna kiekkoliigamme tilanteeseen. Samaa pettuleipää syödään toki muuallakin. Pari Mestis-seuraa pani jo pillit pussiin, eikä Liigassakaan enää pelattaisi, elleivät tappiot kasvaisi kausi perumalla vielä suuremmiksi.

Mikäli valtiovalta päättää laajentaa koronarajoitukset ensin kakkos-, ja sitten kolmosasteelle, saattaa pelaaminen ilman yleisöäkin loppua pakosta. Lisäksi ihmiset vieraantuvat kiekkoilusta sarjan ollessa poissa otsikoista. Surkeat yleisömäärät syksyllä kertovat katsojien varuillaanolosta. Toivottavasti vain siitä, sillä edes ennestään pienet ottelukohtaiset yleisökiintiöt eivät Gatorade Centerissä täyttyneet.

Myös salibandyn tilanne vaikea

Miesten F-liigassa TPS:n kolmestatoista kotipelistä on pelattu yksitoista, joista neljä ilman yleisöä. Kaksi kotiottelua on vielä pelaamatta, eikä niihinkään ole katsojia tulossa. Saldona runkosarjassa siis seitsemän peliä rajoitetulla yleisömäärällä ja kuusi kokonaan ilman. Lisäksi loppupeleissä vähintään yksi tai kaksi kotipeliä menee samalla kaavalla riippuen valinnoista ja sarjasijoituksesta. Ei ihme, jos kassalipas ei pullistele joukkueen hyvistä otteista huolimatta.

Naisten puolella tilanne on rahtusen helpompi, sillä yleisörajoitukset eivät kolhi kassakonetta normaalistikin pienempien yleisömäärien takia yhtä pahasti kuin miesten liigassa, jossa palkka- ja muutkin kulut ovat paria kokoluokkaa suuremmat. 

Kaatuuko keilailukausi jälleen koronaan?

TPS:n miesten keilajoukkue johtaa lajin SM-liigaa kahden kierroksen jälkeen. Liigan kolmas kierros piti pelata Turussa helmikuun puolivälissä. Pelaamatta jäi, ja maaliskuunkin kierros siirtyi aikaisintaan huhtikuulle. Onneksi ei sentään tullut peruutuksia. Siirrot kun ovat jo tarpeeksi ikäviä semminkin, kun pelit pantiin poikki viime keväänä joukkueemme ollessa sarjajohdossa.  Ainakin tulevan kauden rahoitus on turvattu, joten siitä ei menestys jää seuran juhlavuonna kiinni.

Kurjuutta siis jaetaan edelleen isolla kauhalla kaikille.  Ainakin, kunnes sisar hento valkoinen pääsee rokotepiikkeineen riittävän likelle. Toukokuussa pitäisi tavan kansalaisen päästä piikitettäväksi.

Uskon kun näen, ans kattoo ny!


Eero Wallin