TEPSILÄISET RY

Onnistunut jalkapallomatka Maarianhaminaan

Teimme onnistuneen matkan Ahvenenmaalle Åland Unitedin vieraaksi naisjalkapallon merkeissä. Yhteistyökumppanimme Tallink Silja sponsoroi ryhmällemme erittäin edulliset laivaliput ja Maarianhaminan Savoy oli hoitanut huoneemme kuntoon jo saapuessamme hotelliin. Niinpä pääsimme viivytyksettä majoittumaan ja siitä suoraan kaupungille apetta etsimään. Järjestelyt siis toimivat kuin se kuuluisa junan vessa.

Jo aikanaan Manchesterissä suunnistustaidoillaan vaikutuksen tehnyt TPS Seniorien kollega Jyrki Aaltonen luotsasi porukan satamasta hotelliin ja edelleen lihapatojen ääreen rastillakaan erehtymättä ihan ilman karttaa ja kompassia. Kylä kun oli Jyrkille tuttu jo ennestään, joten tälläkin kerralla well done, veli-Jyrki ja pihvi medium rare!

Yhdistys tarjosi tietysti tavan mukaan matkalaisilleen tuopillisen paikallista. Kassan takana seissyt alkuasukas ei tahtonut millään ymmärtää tilauksen suuruutta sen paremmin ensimmäisellä kuin toisellakaan kotimaisella, saati Lontoon murteella esitettynä. Lopulta saimme kuitenkin Stallhagenimme ja iloinen puheensorina täytti tutusti ravintolan.

Pisteet vieraanvaraisuudesta isännillemme...

IMG_20170708_171750 (2).jpgOlimme sopineet tulevamme stadionille kahta tuntia ennen ottelun alkamista. Tunsimme itsemme lämpimästi tervetulleiksi, kun isäntiemme urheilujohtaja Mikael Virta otti meidät vastaan jo Wiklöf Holding Areenan portilla ohjaten meidät kabinettiin, jossa saimme kuulla rautaisannoksen Åland Unitedin lyhyestä, mutta menestyksekkäästä historiasta ja nykypäivästä, sekä tietysti pullakaffet päälle.

Matkanjohtajana toiminut allekirjoittanut kiitti Virtaa ja Åland Unitedia vieraanvaraisuudesta ja luovutti isännillemme yhdistyksen standaarin numerolla 53 saaden Tepsiläisille vastalahjaksi Åland Unitedin viirin.

Kun vielä jo aamulla pikaisesti Silja Linen terminaalissa treffattu TPS:n valmentaja Pasi Läpinen kävi luonamme ennen ottelua kertomassa seikkaperäisesti joukkueen kuulumisista, oli kattaus onnistuneelle jalkapalloillalle valmis. Ennen ottelun alkua kentältä haastattelutehtävistä katsomoon juttuseuraksi marssi meille kovin tuttu hahmo. TPS:n jalkapallo- ja jääkiekko-otteluja sadoittain selostanut ystävämme Timo Järvenpää tuli tervehtimään ryhmäämme. Vahinko, että pöytävarauksemme ei antanut aikatauluun pelivaraa pidemmän juttutuokion järjestymiseksi pelin jälkeen.

... ja pelistä meille!

IMG_0522.JPGItse ottelu oli viihdyttävää jalkapalloa. TPS voitti maalein 4-2 erityisesti Ria Ölingin ihastuttaessa meitä taidoillaan. Ilman kotijoukkueen erinomaista maalivahtia voittonumeromme olisivat olleet reilusti suuremmat. Molemmat mainitut valittiin myös ansaitusti joukkueidensa parhaiksi. Kun vielä nautimme tasokkaan illallisen ravintola Nauticalissa, oli runsaasti vanhoja Tepsiläisiä maajoukkuepelaajia niin jalkapallon kuin jääkiekonkin puolelta sisältänyt ryhmämme tyytyväinen päivän antiin. 

Sunnuntai valkeni kesäisen aurinkoisena. Maittavan aamupalan jälkeen oli tarjolla hetki omaa aikaa ilman järjestettyä ohjelmaa ja osa ryhmästä käyttikin tilaisuuden hyväkseen karaten välittömästi kylilille. Toiset huomasivat hotellin baarin olevan auki ja tyytyivät matkaamaan satamaan taksikyydillä. Silja Line toi meidät sitten turvallisesti ja viihtyisästi takaisin Turkuun.

Kaikkiaan Maarianhamina ja paikalliset ihmiset jättivät erittäin positiivisen kuvan itsestään. Kiitos vielä Åland Unitedille ja Mikael Virralle järjestelyistä, sekä tietysti kaikille matkalaisillemme vallan mukavasta matkaseurasta – taas kerran.

EW